Stervensbegeleiding

Als het leven verandering is,
misschien is de dood dan alleen
verandering van leven.

Lees meer

Weten - ervaren - doorvoelen is bewustzijn en leidt tot voltooiing

Jou in contact te brengen met jouw eigen kracht, jouw vertrouwen, geloof en spiritualiteit; waarin alles goed is, dat is mijn wens. Vanuit deze kracht en dit vertrouwen kunnen we kijken naar onafgemaakt zaken, het proces en het afscheid. Liefdevol respect voor jouw proces staat hierin centraal.

Omgaan met sterven

Alles wat geboren wordt, zal sterven. Maar wat is sterven eigenlijk? Wanneer je wordt geconfronteerd met de boodschap dat jouw leven eindig is, dan kom je in een achtbaan van emoties terecht. De toekomst die je dacht te hebben, is er niet meer zoals je had verwacht. De tijd die je dacht te hebben om dingen met je dierbaren te doen of het goed te maken, is ineens veel te kort.

Er zijn zo veel gedachten waar je mee worstelt en emoties die je ervaart over jezelf, jouw leven. Om de mensen die je achter gaat laten. Je maakt in jouw proces steeds nieuwe dingen mee in je lichaam en in emoties. Dit kan spanning geven. Er gebeurt veel. Zo veel, dat praten hierover fijn kan zijn. Hulp bij verwerken, dingen op een rijtje krijgen, boos zijn zonder rekening te houden met dierbaren, het uitspreken van angsten en alle andere worstelingen die voorbij komen bespreekbaar maken. Alles is hierin mogelijk. Dit kan in gesprekken, begeleiding in het voelen en met hulp van paarden.

Maar ook later in het proces wanneer het daadwerkelijke sterven plaatsvindt, kan het fijn zijn om op de achtergrond begeleid te worden. Te weten wat er ongeveer komen gaat. Ook voor de mensen om je heen is het fijn als er iemand is die vragen kan beantwoorden of hulp kan bieden in wat nog wel en niet meer kan in het contact met jou tijdens het sterven.

Wil je meer weten wat ik voor jou kan betekenen, voel je welkom om vrijblijvend kennis te maken.

Spirituele begeleiding

Met je geest gefocust op de activiteiten van het dagelijks leven, denk je niet aan de naderende dood. Onbewust van je spirituele ontwikkeling, vul je je dagen met onbelangrijke zaken. Nu met het einde van jouw leven hier in zicht, zou met lege handen terugkeren tot een verminderd gevoel van voldoening leiden. Daarom is de herkenning van je spirituele ontwikkeling nodig. Dus waarom zou je niet het pad van wijsheid volgen?

Veel mensen die geconfronteerd worden met hun eigen sterven, gaan een intens proces van persoonlijke ontwikkeling door. Veel belangrijke levenslessen worden in deze fase duidelijk. Maar er ontstaan ook worstelingen. Bijvoorbeeld in je geloof. De onrechtvaardigheid van wat jou overkomt en jouw geloof kunnen botsten. Maar het kan juist ook krachtiger worden en een veilige baken zijn.

Ziek zijn en sterven maakt je gevoeliger in je zintuigen en waarnemingen. Je kunt spirituele ervaringen hebben. Je kunt een geloof ontwikkelen, of juist de zoektocht naar de zin van het leven starten. Eigenlijk is alles mogelijk en ieder doorloopt daarin zijn eigen unieke pad. Wil je een klankbord in dit proces of hulp bij het versterken van je spirituele ontwikkeling, dan help ik je daar graag bij. Ik heb hierin respect voor alle geloofsovertuigingen en ben er voor jou in jouw zoektocht.

Heb jij vragen, voel je vrij om contact op te nemen.
Bel: 06 422 185 78Mail mij gerust