Spreken op een uitvaart

Om wie jij bent, zijn wij hier.
Om jou die wij op handen dragen.
rondom jou staan we stil bij wie jij voor ons geworden bent,
noemen we nog eenmaal je naam;
zo word jij door ons herkent.

Lees meer

Mogen jullie troost vinden in de warmte van de woorden.

De manier waarop we tijdens een afscheid spreken over de persoon die we verloren hebben, is van onschatbare waarde voor de verwerking.

Spreken tijdens het afscheid

Wanneer het jullie wens is, om op een persoonlijke en informele manier afscheid van jullie dierbare te nemen, dan doe ik alles om dat mogelijk te maken. In een persoonlijk gesprek leer ik graag jullie dierbare kennen. Via jullie verhalen of als dat nog mogelijk is met de persoon zelf. We bespreken wat jullie graag willen en wat de mogelijkheden zijn. Denk hierbij aan een toespraak, een gedicht, een persoonlijk gebed, begeleiding bij het zelf uitspreken of een ritueel.

Een ritueel helpt de nabestaanden bij het herinneren van de persoon zoals hij bij leven was, maar kan nabestaanden ook dichter bij elkaar brengen.

Spreken of ritueelbegeleiding kan tijdens de uitvaart, maar ook tijdens een condoleance of een informeel afscheid door familie en vrienden.

Als jij degene bent die gaat sterven

Wanneer je weet dat je gaat sterven, kun je vooraf ook zelf dit gesprek met mij voeren om de toespraak te laten verlopen zoals je dat zelf wilt. Je kunt een tekst namens jou laten opzeggen, een gedicht uitspreken of mensen bedanken. Maar ik inspireer je ook graag als je op een andere manier jouw persoonlijke boodschap achterlaat. Denk bijvoorbeeld aan een boodschap inspreken, persoonlijke kaartjes schrijven voor de mensen die je moet achterlaten, potjes met jouw wijsheden, Het is jouw persoonlijke afscheid, dus we kijken vooral wat bij jou past en wie jij bent. Wil je weten wat er voor jou mogelijk, is neem gerust contact op om eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

Wil jij een liefdevolle en persoonlijke spreekster bij het afscheid?
Bel: 06 422 185 78Mail gerust