Klaproosrouwdagen | Rouwen in groepen

“Omdat je niet alleen bent met je verlies”

Lees meer

Klaproosrouwdagen

De klaproos is een bloem die het beste groeit wanneer alle andere planten dood zijn.  Het is een pioniersplant waarvan de zaden nog jarenlang actief zijn en kunnen ontkiemen. Het is ook een prachtige kleurrijke bloem die in groepjes bij elkaar staat en veel landschappen siert.

Zo is het met rouw eigenlijk ook. Rouw is er wanneer er verlies is. De pijn hiervan kan nog jaren actief zijn en ontkiemen op momenten dat je het niet verwacht. En hoewel het niet zo voelt, is rouw een proces waar je als mens nog mooier van kunt gaan bloeien als je er goed mee omgaat.

Hoewel ieder rouwproces uniek is, is verlies een ervaring van mensen over de hele wereld.

Het delen van ervaringen, het uitwisselen van informatie, een luisterend oor, iemand die begrijpt waarom je nog steeds zo verdrietig bent. Een poosje samen optrekken, begeleid door een rouwcoach, is voor veel mensen een rustgevende ervaring. In een kleine groep waar veiligheid en vertrouwen is, waar jij er met jouw verhaal, jouw zorgen en jouw pijn er mag zijn, gaan we op weg naar verwerking.

Verdriet en vreugde delen

De Klaproosdagen zijn er dan voor mensen die in een kleine, persoonlijke groep onder deskundige begeleiding, willen kijken naar zijn of haar verlies en pijn. Het is een persoonlijk proces waar het rouwen en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Het zijn 8 dagen verdeeld over 4 maanden waarbij je een waardevolle band opbouwt met je groep en waar je leert over:

 1. Wat is gezonde rouw en het persoonlijke verlies.
 2. De invloed van jouw opvoeding en overtuigingen op jouw rouwproces.
 3. Jouw verlies tegenover jouw herstel.
 4. (Ongewenste) emoties in het rouwproces.
 5. Jouw rouwritueel
 6. De invloed van angst op jouw rouwproces
 7. Vieren van het leven
 8. Terugkomdag

Er wordt op verschillende manieren ruimte gecreëerd voor de persoonlijke processen. Denk aan het werken met paarden, creatieve technieken, zingevingsgesprekken, muziek of natuur. De dagen zijn maatwerk en afgestemd op de behoeften van de groep. De dagen worden gegeven op een landelijke locatie waar rust, ruimte en privacy centraal staat.

Praktische informatie

De data voor de aankomende Klaproos rouwdagen zijn:

 1. 15 sept 2023
 2. 6 okt 2023
 3. 3 nov 2023
 4. 1 dec 2023
 5. 5 jan 2024
 6. 9 febr 2024
 7. 8 maart 2024
 8. 5 april 2024

Wil je meer weten of wil je weten of dit programma geschikt voor jou is, neem contact op door te mailen naar info@doorhetlevengegeven.nl of bel naar 0642218578.

Wil je je inschrijven voor dit programma, vul dan het inschrijfformulier in.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Bel: 06 422 185 78Mail ons