Rouw & verlies

“Ik wil me weer normaal voelen! “

Jouw verlies is uniek, doet pijn en laat je van alles voelen. Het is intens en je voelt je niet jezelf. Alles is anders nu.

Lees meer

Wanneer je iemand verloren hebt

Iemand verliezen is een rauwe pijn die enkele weken aan kan houden, maar hoort bij een gezond rouwproces. Het is dan vooral de tijd die je jezelf mag gunnen om deze pijn te laten verzachten. Wanneer het omgaan met dit proces moeilijk voor je is, kan het fijn zijn als iemand je daarbij helpt, uitlegt hoe dingen werken en wat je er mee kunt.
Wanneer het rouwen je belemmert je “normale “ leven weer op te pakken, is het zinvol om je hierin te laten begeleiden.

Wanneer hulp bij rouwen nodig is?

Individuele begeleiding

Persoonlijke aandacht in één op één gesprekken kan jou helpen om te onderzoeken wat de impact van het verlies is op jouw leven. Vanuit een omgeving van vertrouwen en veiligheid kijken we hoe jij nu met het verlies omgaat. Wie ben jij met dit verlies? Hoe ga je met de pijn om en wat werkt wel en wat niet voor jou. En misschien nog wel het belangrijkste; hoe krijg jij weer zin in de toekomst? Hoe word jij weer jezelf?

Meer over individuele begeleiding

Rouwen in groepen

Samen met anderen jouw verlies delen, ontdekken dat je niet alleen bent met jouw pijn, ervaringen uitwisselen en samen leren wat rouw is en hoe dit werkt. Dit is wat we bij rouwen in een groep doen. Onder deskundige begeleiding in een veilige omgeving jouw verlieservaring delen en er op verschillende manieren aan werken. Met als doel dat jij weer goed in je vel komt te zitten en je leven kunt gaan leiden zoals jij dat wilt.

Meer over rouwen in groepen

Rouwen en verlies in bedrijven

Verlies in bedrijven komt vaker voor dan wordt gedacht en wordt vaak onderschat. De impact van een ontslag, reorganisaties, maar ook het verliezen van een zieke collega, heeft invloed op medewerkers. Begeleiding van dit soort verliezen helpt bij het voorkomen van Burn out, verliezen van vertrouwen in een organisatie, een verminderde werksfeer en verminderde effectiviteit.

Meer over rouwen en verlies in bedrijven

Rouwrituelen

Al zolang de mensheid bestaat, wordt er gebruik gemaakt van rituelen. Rituelen helpen bij het loslaten van een situatie en het maken van een overgang naar een nieuwe situatie. Rituelen kunnen zowel voor groepen als op individueel niveau worden toegepast. Binnen gezinnen, vriendengroepen, teams en geheel persoonlijk. Rituelen zijn altijd persoonlijk van aard en worden daarom samen met een persoon of groep op maat gemaakt.

Meer over rouwrituelen
Heb je vragen of wil je meer weten?
Bel: 06 422 185 78Mail gerust