Zingeving

Wat is de zin van jouw leven? Bestaat er zoiets als de zin van het leven? Of moet je zelf zin geven aan het leven? Vragen waar al heel lang gesprekken over worden gevoerd en waar mensen antwoorden op proberen te krijgen.

Voor veel mensen geldt wel dat zij een bepaalde zin in het leven moeten ervaren om er voldoening uit te halen of “gemotiveerd” te blijven voor het leven. De ene mens is als kind al bezig met vragen als: Waarom zijn er mensen op aarde? Waarom ben jij mijn mama of papa? Waarom doet die meneer zo? Bij andere mensen ontstaan vragen op een later moment in hun leven. Bijvoorbeeld als de kinderen het huis uit zijn, als ze na jaren van trouwe dienst ontslagen worden op hun werk, als ze ziek worden of als één van beide ouders overlijdt. Zingevingsvragen kunnen ook als het leven anders gaat dan waar je altijd in geloofd hebt.

Het is meestal niet de vraag die belangrijk is, maar het antwoord. De vraag ontstaat in een situatie die mensen aan het twijfelen of wankelen brengt. Het antwoord is nodig om weer richting of invulling te geven aan het leven.

Worstel jij met vragen waar je geen antwoord op kunt vinden, dan ga ik graag met je in gesprek. Niet om jou het antwoord te geven, maar om je te helpen deze te vinden. Zodat jij weer de rust, de stabiliteit of de voldoening in je leven kunt ervaren waar je naar op zoek bent.

Ik ga graag met je in gesprek.
Bel: 06 422 185 78Mail gerust