Persoonlijke begeleiding

De levenskunst bij een chronische ziekte
is al je energie te richten op een goed leven in een slechte situatie

Lees meer

Omdat ieder mens anders is.
Omdat iedereen het verdient om gelukkig te zijn.

Ieder ziekte, het verloop, de wijze waarop je er mee omgaat is anders. Jouw ziekte kan veel in je losmaken. Je hebt te maken met je eigen emoties, maar je hebt ook te maken met relaties die veranderen en mensen die allerlei emoties ervaren in jouw bijzijn of iets van jou en jouw ziekte vinden. Ook heeft jouw ziekte invloed op wat je kunt, jouw doelen en jouw dromen. Je moet hier een nieuwe weg in vinden, loslaten en nieuwe dromen creëren. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Het kan fijn zijn om hier hulp bij te hebben van iemand die niet verbonden is aan jouw familie of vriendenkring.

Een professional die jou kan begeleiden in de situatie waar je in zit. Die jou liefdevol uitdaagt jouw onmogelijkheden en mogelijkheden te zien, het goede te zien in een moeilijke situatie. Die jou helpt met het begrijpen en omgaan met jouw emoties, relaties, werk of studie. Die jou helpt rouwen om wat verloren is gegaan en helpt genieten van wat er nog is.

Er zijn verschillende technieken die ingezet worden bij het begeleiden van een ziekteproces. Afhankelijk van wat er nodig is kan er gewerkt worden met heel praktische hulp of technieken gericht op bewustwording van gevoelens, gedrag en overlevingssystemen. Ook EMDR – wanneer er sprake is van trauma of gestagneerde rouw – is een mogelijkheid. Begeleiding is ook mogelijk met hulp van paarden. Deze zeer gevoelige dieren, die volledig in het hier en nu leven hebben geen oordeel hebben over mensen of situaties. Paarden kunnen jou helpen inzicht te geven in jouw situatie en de emotie die daar bij horen.

Wanneer je niet meer mobiel bent, is begeleiding thuis ook mogelijk in een straal van 45 km om Hardenberg.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Bel: 06 422 185 78Mail gerust