Begeleiding bij ziekte

Als ik niet meer weet wie ik ben of wat ik nog kan!

Lees meer

Hulp bij een goed leven in een slechte situatie

Chronisch ziek zijn heeft gevolgen voor het leven dat iemand leeft of zou willen leven. Hiermee omgaan is niet altijd makkelijk. En misschien is dat voor velen wel een understatement. Het leren omgaan met de beperkingen die een ziekte met zich meebrengt, is moeilijk. Aan de ene kant is iemand aan het rouwen om datgene wat niet meer kan en tegelijkertijd ontstaat in het hier en nu de noodzaak om te zoeken naar wat nog wel kan. Dit brengt veel emoties met zich mee. Pijn, wanhoop, verdriet, boosheid, hoop, blijheid, moedeloosheid… en dat misschien wel allemaal tegelijk. Wanneer dit proces iemand laat vastlopen of er is de behoefte aan hulp, dan kan er altijd vrijblijvend kennis gemaakt worden om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Persoonlijke begeleiding

Ieder ziekte, het verloop en de klachten zijn per persoon verschillend. Zo ook de wijze waarop je met een ziekte omgaat. Een ziekte kan kan je confronteren met kanten van jezelf die je misschien nog niet kende. Dit kan zowel positief als minder positief zijn. Wil jij onderzoeken wat jouw ziekte met jou doet en wat jij nodig hebt? Wil je dit doen in een veilige omgeving, zonder rekening te houden met anderen?  Dan kan dit door persoonlijke sessies die volledig op jou afgestemd zijn.

Ook het werken met paarden is mogelijk als onderdeel van de begeleiding. Zeer gevoelige dieren, die volledig in het hier en nu leven en geen oordeel hebben over mensen of situaties. Voor meer informatie over paarden lees hier verder.

Indien nodig kan begeleiding ook thuis plaatsvinden in een straal van 45 km rondom Hardenberg.

Meer over persoonlijke begeleiding

Binnen teams en bedrijven

Zieke collega’s zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Het aantal mensen met een burn out stijgt nog steeds, maar ook ziektes als kanker komen steeds vaker voor.  Voor zowel de zieke medewerker als de collega’s brengt een ziekte veel onzekerheid met zich mee. Veel onbeantwoorde vragen en twijfels over wat wel of niet kan, dragen bij aan een veranderende, niet altijd positieve, sfeer.

Het begeleiden van zowel het team als de zieke medewerker draagt ontzettend veel bij aan het vertrouwen dat medewerkers hebben in het proces, de sfeer en daarmee de organisatie. Begeleiding leidt tot medewerkers die zich veiliger en prettiger voelt in hun werkomgeving.

Het is haast overbodig om dan nog toe te lichten dat een medewerker die zich prettig voelt, zijn werk effectiever kan doen.

Meer over begeleiding binnen teams en bedrijven
Wil jij meer weten over de mogelijkheden?
Bel: 06 422 185 78Mail gerust